Гравець ФК Маестро

Євген Нищук ФК Маестро

Євген Нищук

Дата народження :29.12.1972 р
Зріст :
Вага :

Євген Нищук ФК Маестро

Євге́н Микола́йович Нищу́к  — український актор театру та кіно. Народний артист України. Міністр культури України з 27 лютого до 2 грудня 2014 року та з 14 квітня 2016 року дотепер.

У 1995 році закінчив Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого (майстерня народної артистки України Валентини Зимньої).

Актор Київської академічної майстерні театрального мистецтва «Сузір’я».

3 20 січня 2015 року — актор Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.

14 квітня 2016 року Верховна Рада України призначила новий склад Кабінету Міністрів України (уряд Гройсмана), у складі якого Євген Нищук обійняв посаду міністра культури України.

Ролі та вистави:

Орфей («Орфей» Жана Кокто), Ательє 16;
Микола Вінграновський («Заповітне» за поезіями Миколи Вінграновського), театр-поезії «Мушля».
Сергій Єсенін («Мне тесно в имени своем…» за Тетяною Іващенко), Київська академічна майстерня театрального мистецтва «Сузір’я»;
Реймон Ассо («Ассо та Піаф» за Олегом Миколайчуком-Низовцем), Київська академічна майстерня театрального мистецтва «Сузір’я»;
В’язень честі (моновистава «Момент кохання» за Володимиром Винниченком), Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка;
Тарас Шевченко («Тарас. Слова» за Богданом Стельмахом), Черкаський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Т. Г. Шевченка;
Олекса Довбуш (гуцульська міфо-опера «Оле!»);
Павло Тичина (моноспектакль «Сріблясті голуби у небесах»), Літературно-меморіальний музей-квартира П. Г. Тичини;
Микола Вінграновський («Прекрасний звір у серці» за віршами Миколи Вінграновського), Київська академічна майстерня театрального мистецтва «Сузір’я»;
Ерік XIV, король Швеції («Ерік XIV» за Августом Стрінбергом), Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка;
Фігаро («Весілля Фігаро»), Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка;
Роберт Локамп («Три товариші»), Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка.

Фільмографія:

Ізгой (1991);
Очікуючи вантаж на рейді Фучжоу біля пагоди (1993);
Острів любові (1995);
Прощання з Каїром (2002);
Братство (2004);
Залізна сотня (2004);
Владика Андрей (2008);
Серце миру (2008);
Диво (2009);
Кіборги (2017) — військовий капелан;
Таємний щоденник Симона Петлюри (2018) — Володимир Винниченко;
Крути 1918 (2018) — батько Піпського;
Тільки диво (2019) — Нік.